Noituri Wiki
Advertisement

Haltiat — yksi humanoidiroduista jotka esiintyvät Andrzej Sapkowskin Noiturisarjassa. Haltiat ovat yksi Vanhojen Rotujen edustajista, mukaanlukien kääpiöt ja maahiset. Aen Seidhena tunnetut haltiat saapuivat Mantereelle valkoisilla laivoillaan paljon ennen ihmisiä, mutta myöhemmin kuin maahiset ja kääpiöt. He elävät paljon ihmisiä pidempään, ja ovat tavallisesti hyvin viehättäviä. Heidän tunnusoimaisimpia piirteitään ovat suipot korvat ja identtinen hammasrivistö ilman kulmahampaita. Haltiat pystyvät lisääntymään ihmisten ja dryadien kanssa, luoden näin [puolihaltioita ja [quadrooneja]

Kuten muut ei-ihmiset, haltiat ovat usein Pohjalaisten vainojen kohteena. Tämän vuoksi monet haltiat olivat jäseninä Scoia'taelin sissijoukoissa, joka liittoutui Nilfgaardin keisarikunnan kanssa tämän hyökätessä Pohjoisiin Kuningaskuntiin. Vastapalveluksena Nilfgaardin keisari Emhyr var Emreis antoi haltioille oman valtakunnan Dol Blathannaan ja teki Enid an Gleannasta sen kuningattaren.

Haltiat uskovat että heidät on luotu, toisin kuin ihmiset jotka kehittyivät aikojen saatossa. Tästä syystä jotkut haltiat eivät pidä ihmisiä karvattomia apinoita kummempina.

Aen Seidhen lisäksi on olemassa toinen, nimellä Aen Elle tunnettu haltiaryhmä mikä asuttaa toista maailmankolkkaa.

Advertisement